Evenimente si Spectacole

LICEUL DE COREGRAFIE “FLORIA CAPSALI” VA INVITA JOI 15 DECEMBRIE 2022, ORA 16:00, LA CENTRUL CULTURAL “ION MANU” PENTRU A VIZIONA SPECTACOLUL DE BALET “VIBRATII DE IARNA”. (INTRAREA LIBERA)

VA ASTEPTAM CU DRAG!

 

afis spectacol

 

Domnul Bosma a revenit in cadrul liceului nostru pentru a doua oara, de aceasta data celebrandu-si aniversarea alaturi de elevii nostri!

Ii uram La multi ani!

Alaturi de dansul, la finalul stagiului a fost artistul emerit Theodor Vasilescu, fost profesor al d-lui Bosma.

 

 

 

 

Fotografii Nocturna Bibiliotecilor – Septembrie 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In cadrul evenimentului cultural Noaptea Muzeelor Deschise, Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” va evolua sambata, 18 mai, de la ora 19:30, la Muzeul Enescu, iar de la 20, la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Va asteptam cu drag

WhatsApp Image 2019-05-16 at 14.00.23

Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” are bucuria de a invita publicul iubitor de arta si gratia dansului la Gala Extraordinara a Dansului – invitat special Razvan Mazilu.

WhatsApp Image 2019-05-09 at 09.00.25

Va invităm să participați miercuri, 19 decembrie 2018, ora 11:00, în Cupola de sticlă a Bibliotecii Academiei Române, la serbarea ”Pomul de Crăciun la Academia Română”.

48059768_2248415115191624_7445724621099237376_n

Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” va invita sa va bucurati de farmecul si magia dansului alaturi de noi:

Presentation3 afis spectacol craciun 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vă invităm să celebrați alături de noi  Ziua Internațională a Dansului , la spectacolul organizat de Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”  – “Veniti, privighetoarea cânta…” ce va avea loc la “Centrul Cultural Ion Manu”,  Otopeni –  începând cu ora 18:00.  

veniti-privigh

Cu aceeași ocazie,  la Teatrul Odeon, cu ocazia Galei Extraordinare a Dansului “Răzvan Mazilu & Friends”, elevii noștri îndrumați de mentorii lor, vor susține variații clasice, de dans contemporan, caracter și dans romanesc.

afis odeon

 

 

 

În zilele de 13 și 27 noiembrie 2017, de la ora 19.00, în Sala Atelier a Teatrului Național București, va avea loc evenimentul: “Serile Tinerilor Coregrafi Români”, un proiect realizat de Asociația „A&A Associated Artist” prin programul Dance Re-Generation co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural – A.F.C.N. Proiectul este realizat în parteneriat cu Uniunea Artei Coregrafice din România (UNACOR) și co-produs de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București.

“În România există prea puține structuri care să ofere coregrafilor tineri permanente căi de dezvoltare profesională, ajutor logistic și financiar. Din cauza acestor lipsuri mulți tineri de valoare nu ajung să-și prezinte creațiile în fața unui public larg, se simt deseori izolați. Puținele programe de dans, lipsa unor inițiative de ajutorare profesională reală a coregrafilor tineri ne-au condus a spera că printr-un astfel de proiect am putea ajuta descoperirii unor formule de integrare a tinerilor coregrafi și dansatori în mediul artistic autohton, de finanțare a acestora, găsirea unor modalități reale de comunicare între tinerii creatori. Vă prezentăm creațiile lor, în cadrul acestor două seri coregrafice. Mulțumim echipei de profesori a departamentului coregrafie al U.N.A.T.C. și în special doamnei lector univ. dr. Elena Zamfirescu, Uniunii Artei Coregrafice din România și domnului Director al uniunii- Sergiu Anghel pentru sprijin, direcției Teatrului Național București pentru gazduire” (Andreea Tănăsescu, realizatorul proiectului).

Din program:
„Me, Myself and I” – Coregraf: Carla Waltner
“Essence” – Coregraf: Vanda Ștefănescu
„SH Φ RA” – Coregrafi: Simona Dabija, Mariana Gavriciuc, Camelia Neagoe, Oana Zară
“When Darkness Becomes Light”- Coregraf: Daniel Alexandru Dragomir
“Să mai iubești?” – Coregrafi: Vanda Ștefănescu și Valentin Stoica
“Under the influence of creation” – Coregraf: Diana Chira
„Masterpiece” – Coregraf: Ana Vișan
 „Minor Swing!”- Coregrafi: Valentin Stoica și Ross MacCow

Marti 13 Iunie 2017, ora 18:30 va asteptam la Opera Nationala Bucuresti la Gala Extraordinara de Balet.

Afiş - Gala Extraordinară de Balet a Liceului de Coregrafie Floria Capsali

 Luni 22 Mai 2017, ora 18:30 vă aşteptăm la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.
(Calea Giulesti, nr. 16).

floria

AFIS   

  • Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” este în acest an, unul dintre prietenii evenimentului “Noaptea muzeelor” care se va desfășura pe 20 mai,2017. Vă invităm astfel să parcurgeți alături de noi un traseu coregrafic complex, atât la sediul nostru din str. Capitan Gheorghe Preoțescu, nr 9 sector 4, cât și în celelalte locații gazdă, de la ora 19.30 la 22.30.

Tema principală a evenimentului este motivarea copiilor de  a adopta un stil de viață sănătos și activ,  iar în același timp și dorința noastră de a-i educa și informa pe cei mici despre existența unei meserii minunate, aceea de balerin, meserie pe care o pot dobândi urmând Liceul de coregrafie “Floria Capsali”.

Bazându-ne pe faptul că dansul, baletul este o formă elevată de comunicare gestuală și una dintre cele mai frumoase meserii, dorim totodată ca prin acest eveniment, să-i îndrumam pe cei mici să se descopere, iar pe cei mari, să se redescopere alături de noi. Bucuria dansului, al actului coregrafic poate fi ușor asociată cu educația, socializarea, comunicarea și informarea construindu-se astfel, diverse conexiuni culturale.

Urmărim totodată atat creșterea gradului de vizibilitate al specificului artistic al instituției noastre cât și a rezultatelor elevilor și al absolventilor (foști elevi care danseză în cadrul instituțiilor de profil ca Opera Națională București, Centrul Național al Dansului, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Național de Opereta si Musical Ion Dacian, Teatrul Constantin Tănase si în alte companii din țară și străinatate). Aceștia susțin dansul, baletul în spectacole și manifestări artistice pentru comunitatea societății la nivel micro (părinți, copii) și macro (comunității de sector, comunitatea municipiului Bucuresți, insistând pe aspectul unicității acestui liceu în periplul capitalei).

PROGRAMUL evenimentului este în lucru! Va fi afisat in scurt timp!

  • Vineri 7 aprilie 2017, vă invităm la Centrul Cultural “Ion Manu”- Otopeni, pentru a ne bucura împreuna de “Recitalul de balet” susținut de elevii noştri! FB_IMG_1491226623881
  • Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali”  vă invită luni, 19.12.2016, începând cu ora 14:00, la Opera Comică pentru Copii.

afis-19-12-2016

  • Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali”  vă invită marți, 29.11. 2016, ora 17:00, la Palatul Național al Copiilor

afis-29-noiembrie-2016

  • Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali”  vă invită miercuri, 15.06. 2016, ora 19:00, în sala de spectacole a Operei Naționale București, la reprezentația intitulată Gala de Balet, un adevărat regal al dansului susținut de tinerii balerini care urmează cursurile acestei școli prestigioase de dans.
    In program sunt incluse variații din balete clasice și moderne, încununate de celebra piesă din coregrafia lui Marius Petipa, pe muzica lui P.I. Ceaikovski,” Lacul lebedelor”, actul III.
    Vă așteptăm cu drag să fiți alături de tinerii artiști, prin recunoașterea valorii pe care învățământul vocațional românesc o formează an de an!

afis 15 iunie 2016-page-002

  • Joi 26 mai, incepând cu ora 18.00, Palatul Național al Copiilor  găzduieşte Spectacolul de Diplomă al clasei a XII a, promoția 2016!

IMG-20160517-WA0000

  • Joi, 17 Martie 2016, ora 17.00,  va avea loc la Palatul Naţional al Copiilor spectacolul “Note de primăvară”, susținut de elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”.

spectacol 17.03.2016 afis

  • Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016, ora 12.00 la sediul muzeului (MNAR), Calea Victoriei, 49 – 53, la parterul Galeriei Naționale, are loc evenimentul Studioul Artele Plastice şi Dansul. Programul 10. Evenimentul va cuprinde spectacolul Reenacting Lizica Codreanu, o reconstrucție scenică realizată de elevele Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București (coregraf: Doina Georgescu, costume: Cristian Marin). După performance, doamna Liana Tugearu, istoric de artă și critic de dans, cercetătorii Corina Cimpoieru și Igor Mocanu vor discuta cu publicul despre câteva dintre coregrafele importante ale istoriei dansului contemporan românesc. Evenimentul va include şi o serie de proiecții video inedite.    REENACTING LIZICA CODREANU  Studioul Artele Plastice si Dansul.jpg
  • Luni 7 decembrie şi Miercuri 9 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor, începând cu ora 18.00, are loc Recitalul de Balet al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”! În Recitalul de luni, veţi putea urmări elevii claselor V-IX, dar şi pe cei mici – elevii Programului suplimentar de artă. Miercuri, ne vor încânta privirile clasele IX -XII !                                                                                 Afis Recital
  • Anul acesta, Gala Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, are loc  Marţi 9 Iunie 2015, ora 19.00 la Opera Naţională Bucureşti. Vă aşteptam alături de elevii noştri, in lumea minunată a baletului, pentru a marca impreună sfârşitul de an! Gala de Balet reprezinta un eveniment care, dupa traditie, promoveaza elevii talentati ai Liceului de Coregrafie” Floria Capsali” pe scena prestigioasei institutii de cultura, Opera Nationala Bucuresti.                                                                                                                                                                                                      Regia artistica apartine dnei profesor Diana Mateescu. Momentele artistice sunt constituite din Prolog, Giselle actul II si Finalul, expresie definitorie a bucuriei de a dansa.Veti putea urmari in cadrul Galei, fragmente din mari spectacole, cum ar fi “Frumoasa din Padurea Adormita”, “Corsarul”, “Baiadera”,”Don Quijote”, dar si Actul II din “Giselle” la care au lucrat cu atentie si emotie, profesori ai Liceului, Simona Somacescu, Diana Mateescu, Cristina Mitu, Mihaela Vasilovici si Hortansa Niculescu.
Deasemenea, veti putea urmari creatii ale unor profesori sau coregrafi de renume ai dansului clasic romanesc: Anca Mandrescu, Edward Clug, Diana Mateescu, Rose- Marie Both-Stocec, Mihaela Vasilovici. Va invitam la un spectacol in care rafinamentul, gratia si  stralucirea Galei incununeaza performanta tinerilor balerini, eveniment marcat de prezenta lui Vlad Toader si Cristian Preda, prim- balerini ONB si absolventi ai scolii de balet din Bucuresti. 
 
Participarea la acest moment festiv presupune sustinerea si promovarea valorilor scolii de balet romanesti.

                                        Gala 2015                                            

  • O parte din elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, sunt invitaţi să danseze Luni 8 Iunie  , in cadrul Galei organizată de Casa de Balet, care se va desfaşura la Opera Naţională Bucuresti, incepînd cu ora 19.00                                                                                                                       10930883_10153168648319823_2539011550324541075_n  
  • Joi 14 mai, incepând cu ora 18.00, Teatrul Constantin Tanase găzduieşte Spectacolul de Atestat al clasei a XII a! În cadrul reprezentației veți urmări atât momente de dans clasic cât și de dans contemporan.                                                                                                                         Spectacolul de Diploma 2015
  • Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, sărbătorită pe 29 aprilie, elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, vor dansa pe 28 aprilie incepand cu ora 19.00, in spectacolul “Sarbatoarea Dansului” la Teatrul de pe Lipscani. Artistii ce vor evolua sunt tinerii elevi ai Liceului de coregrafie “Floria Capsali” si maestrii acestora (maestrii dansului), unii dintre ei fosti elevi ai liceului. Enumeram pe Ioana Marchidan, Vanda Stefanescu, Irina Stefan, Adrian Nour, Rasmina Calbajos. Elevii, in numar de aprox. 40 vor interpreta diferite variatii de dans contemporan, clasic, jazzdance, dans romanesc.Spectacolul este realizat in parteneriat cu CNDB si Casa de Balet.                                                         
  • Tot pentru a sărbatori Ziua Dansului, pe 29 si 30 aprilie elevii Liceului de Coregrafie, vor evolua şi in “Gala extraordinară Răzvan Mazilu&Friends”, la Teatrul Odeon, ora 19.00.                                                                                                                                                                                                                        Sarbatarea dansului Gala extraordinara razvan Mazilu&Friends
                                                                                                                                                                                                              
  • Spectacol desfasurat cu ocazia programului Scoala altfel ” Sa stii mai multe sa fi mai bun!”  Miercuri 8 Aprilie 2015, ora 13.30                                                                                      Danseaza cu noi- Scoala Altfel
  • “Graţie şi Piruete în Poante” Sâmbata 4 Aprilie, ora 11.00, Opera Comică pentru Copii.                   Spectacolul “Grație si Piruete în Poante” este realizat prin munca asiduă a elevilor de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” – sub îndrumarea profesorilor de specialitate. Apariția pe scenă a celor mai mici interpreți, alături de colegii lor mai mari, este pătrunsă de pasiune, farmec și multe, multe repetiții stropite cu sudoare. Acești copii minunați vor să transmită publicului dragostea lor pentru arta baletului, vor ca interpretarea diferitelor roluri să pătrundă în sufletul spectatorilor, dăruindu-le clipe de farmec și bucurie.                                                                                                       Pret Bilet: 10 ron             http://www.bilete.ro/spectacol-copii-gratie-si-piruete-in-poante-liceul-de-coregrafie-floria-capsali-04-apr-2015Gratie si Piruete in Poante

 

  • Recital de Balet Vineri 27 Martie “Primavara Dansului “
    Orele: 14.00 elevii claselor V – VII
    17.30 elevii claselor IX – XII
    Teatrul de pe Lipscani , Pret Bilet 25 ron

11049491_737241499729556_3836462922124859352_n

  • Recital de Balet Vineri 27 februarie 2015, ora 17.30. Palatul National al Copiilor. Intrarea liberaRecital de balet 
  • Recital de balet sustinut de elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” 19 decembrie 2014.   In apropierea Crăciunului, Teatrul de pe Lipscani vă invită la un adevărat regal al eleganţei şi rafinamentului. Pe 19 decembrie, Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani va găzdui Recitalul de balet al Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, din Bucureşti. Gala va fi împărţită în două reprezentaţii: de la ora 14:00, îi veţi putea admira pe elevii claselor V-VIII, în timp ce de la ora 18:00 vor putea fi aplaudaţi elevii claselor IX-XII ai celebrei instituţii de învăţământ. Evenimentul este realizat cu sprijinul Casei de Balet.Recital Balet
  • ” Despre Dans cu Simona Somacescu”                                                                               Sambata 22 Noiembrie la ora 14.00 , are loc un workshop deschis publicului , cu participarea elevilor claselor a XI a si a XII a de la Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali “.  In cadrul workshopului vor fi prezentate si comentate fragmente din spectacole celebre de balet : “Frumoasa din Padurea Adormita” ,”Don Quijote”,”Corsarul” ,”Esmeralda”,”Paquita”,”Fiica Faraonului”, “Satanella”. Workshopul se va desfasura in sala de sport a Scolii Gimnaziale Vasile Alecsandri , str Stirbei Voda nr 32-34. Intrarea este libera!                         Despre Dans cu Simona Somacescu                                                                                                                                                                                                
  •   Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București  în parteneriat  cu Fundația Art Production, organizează primul atelier de dans contemporan susținut de coregraful și dansatorul Gigi Căciuleanu , destinat in mod special elevilor care se pregătesc să devină profesioniști ai dansului clasic si contemporan. Atelierul va avea loc la WASP – Working Art Space and Production în perioada 5 și 8 noiembrie 2014. Pe data de 5 noiembrie acesta se va desfășura între orele 18:30 – 20:00, iar între 6 – 8 noiembrie, între 11:00 – 13:00.
     

     

                                        Prezentare atelier Gigi Caciuleanu                                   Gigi Caciuleanu                                                                                        CV Gigi Caciuleanu

 

  • Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali ” in parteneriat cu Asociatia ” A&A  Associated Artist prezinta :

Workshop dans clasic „OFF/BALANCE“  pentru clasele VIII – XII , susținut de invitata Monica Fotescu Uță, prim-solistă a “Dortmund Ballet” și a companiei “Illo Tempore”
Duminică 26 octombrie 2014


Prezentare stagiu 26 Octombre 2014 Monica Fotescu Uta Monica Fotescu Uta Lista elevilor VIII- XII Stagiu 26 octombrie 2014

 Liceul de Coregrafie sarbatoreste anul acesta implinerea a 65 de ani de activitate , emotie , munca , pasiune , disciplina  ! Cu acesta ocazie are loc Gala Liceului de Coregrafie , care se va desfaura pe 19 iunie la Opera Romana , ora 19.00  !    Vom avea  invitati speciali , stele ale Baletului Operei Nationale Bucuresti: Ovidiu Matei Iancu, Cristina Dijmaru, Bogdan Plopeanu si Cristian Preda. De altfel, in cadrul acestui eveniment, publicul ii va putea urmari in exclusivitate, pe cei mai buni elevi ai scolii, castigatori ai Premiului I  la Olimpiada Nationala de Arta pentru Coregrafie  de anul acesta si Laureati ai concursurilor internationale de gen. Vor fi interpretate fragmente din repertoriul international al baletului clasic: “Paquita”, “Flacarile Parisului”, “Giselle”, “Satanella”, “Gopak”, “Don Quijote” si “Esmeralda”; coregrafii moderne create de: Edward Clug , Andreea Tanasescu si Diana Mateescu , precum si o suita de dansuri populare conceputa de Iacob Macrea.
Reprezentatia va avea un caracter aniversar, prilej cu care vor fi rememorate cele mai importante momente din istoria scolii. Cu aceasta ocazie, vor fi rostite de catre mari personalitati ale lumii dansului cate un Laudatio pentru profesorii care au fundamentat Liceul de Coregrafie si care si-au dedicat intreaga viata dezvoltarii acestuia si formarii balerinilor. Luminile spectacolului vor fi create de catre renumitul light-designer Daniel Klinger, iar regia artistica de Simona Șomăcescu, ce va prezenta intregul spectacol. Parteneri in organizarea acestui eveniment sunt Opera Nationala Bucuresti si Casa de Balet. 

Afis Gala Liceului de Coregrafie

 

 

7 Aprilie 2014 ,  Evenimentul ” Scoala Altfel – “Sa stii mai multe , sa fii mai bun ” , organizat de  Arcub si Inspectoratul Scolar Bucuresti , a avut loc in Pta Universitatii. Elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali ” ,sustinuti de profesori , au prezentat momente artistice deosebite,  prin care si-au pus in valoare talentul , competentele si abilitatile .

Elevii nostri Scoala Altfel , elevii nostri Elevii Liceului de Coregrafie

 

29 Aprilie 2014 , Ziua Internationala a Dansului ! Elevii nostri au participat la un flasmob, organizat de profesoarele Doina Georgescu si Mihaela Tiganus Vasilovici. 

elevii liceului de coregrafie

http://www.agerpres.ro/social/2014/04/30/-10-57-04

23 Mai 2014 , la M.A.I , a avut loc Spectacolul de Diploma , al promotiei 2014 , in regia dnei profesoare Mihaela Tiganus Vasilovici

Spectacol de diploma 2014

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.