Noutati

Proiectul Erasmus+ Teachers for SwanZ” la start

Cu multă plăcere și mândrie dorim să vă transmitem că Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București, in calitate de inițiator, a primit aprobarea pentru derularea proiectului „Teachers for SwanZ (2020-1-RO01-KA202-080171), proiect cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Acțiunea cheie 2 – Cooperare pentru inovare si bune practici, parteneriate strategice pentru educație vocațională și formare profesională.

Proiectul, care se va derula în perioada 1 decembrie 2020 – 30 noiembrie 2022, vine in sprijinul dezvoltării competențelor profesionale, de comunicare, digitale și interculturale ale personalului din școlile implicate, beneficiarii direcți fiind profesori, formatori, elevi. Ca parteneri vom avea Școala Națională de Arte „Prof. Vesselin Stoyanov” din Ruse, Bulgaria, “Attitude Studios”, din Viena, Austria, și Uniunea Elenă din România.

Pe parcursul proiectului „Teachers for SwanZ” se va realiza un schimb de bune practici cu școlile menționate din Austria și Bulgaria, sub coordonarea Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, avand alaturi ca partener Uniunea Elenă din România.  Elevii participanți aparțin „generației Z”, având vârste cuprinse între 13 și 16 ani, sunt pasionați de dans și au o „a doua viață” în spațiul virtual. Generația Z a inspirat și titlul proiectului, în care aceasta se îmbină cu cel mai frumos simbol al coregrafiei – lebedele.

Organizatorii își propun ca prin participarea la acest proiect beneficiarii să predea și să invețe mai motivați, mai deschiși să experimenteze inovația în dans si coregrafie, să atragă atenția publicului asupra importanței accesului la beneficiile dansului, la rolul acestuia în educarea imaginii corporale și a gestionării emoționale, completând astfel imaginea ideală a ceea ce suntem cu adevărat – ființe umane.

Proiectul va avea ca rezultate tangibile: un manual pentru profesorii/ formatorii de dans, un mini-ghid pentru profesorii care predau alte discipline decât dansul și platforma de învățare Laboratorul virtual de dans.

Teachers for SwanZ” va oferi o șansă în plus pentru perfecționarea tinerei generații  de profesori, va umple golul metodologiilor de dans și al orientărilor practice care lipsesc, va facilita legăturile dintre dans si educația non-dans. Toți cei interesați din regiune și din Europa vor beneficia de instrumentele de lucru create prin proiect și de un exemplu de bună practică, Erasmus+ oferind o largă vizibilitate inițiativelor pe care le susține.

 

 

A3_afis ion manu_corectura.jpg

 

 

 

Înscrierile pentru învățământul suplimentar de artă, anul școlar 2019 -2020, clasele 0 – III, se vor desfășura in perioada 16 – 27 Septembrie 2019.

Cursurile vor începe pe data de 30 Septembrie 2019.

 

 

afis noaptea muzeelor

NOAPTEA DANSULUI/NOAPTEA MUZEELOR PROGRAM – LICEUL “FLORIA CAPSALI”

Vă invităm să celebrați alături de noi  Ziua Internațională a Dansului , la spectacolul organizat de Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”  – “Veniti, privighetoarea cânta…” ce va avea loc la “Centrul Cultural Ion Manu”,  Otopeni –  începând cu ora 18:00. 

veniti-privigh

 

 Cu aceeași ocazie,  la Teatrul Odeon, cu ocazia Galei Extraordinare a Dansului “Răzvan Mazilu & Friends”, elevii noștri îndrumați de mentorii lor, vor susține variații clasice, de dans contemporan, caracter și dans romanesc.

afis odeon

C

Va invitam pe data de 19 Decembrie 2017, ora 14:00 si ora 18:00, la un Recital de Balet la Opera Comica pentru Copii:

Afis balet-page-001(2)


POPRapot privind starea invatamantului

Conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a organizat luni, 13.11.2017, in Aula Magna a Universitatii Titu Maiorescu, prezentarea Raportului privind Starea Invatamantului pentru anul scolar 2016-2017 – PROMOVABILITATE BACALAUREAT.

Rapot privind starea invatamantului

POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.